Wilmer X
Datum
31 augusti 2024

Åldersgräns18 år (13 år med målsman)

ScenMosebacketerrassen

”Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?”  

Ett klassiskt citat från Nisse Hellberg, sångare och frontman i Wilmer X. Wilmer X firar under 2024 hela 46 år som band. Den 31 augusti går de upp på klassiska Mosebacketerrassens sommarscen och än en gång kommer Stockholms höjder eka av svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger.  

Wilmer X år 2024 är om möjligt starkare än någonsin. Tidigare i år fyllde bandet Nalen i Stockholm och levererade en elektisk turnéavslutning i hemstaden Malmö. Färska EP:n "Fem på handen" omskrivs med orden "...utan tvivel det mest vitala Nisse överhuvudtaget varit inblandad i de senaste tjugo åren". Wilmer X är verkligen här och nu!   

Förvänta dig ett pärlband av pophits som ”Teknikens Under”, ”Hon är ihop med en insekt”, ”Om en hund mådde så här”, ”Vem får nu se alla tårar”, ”Jag är bara lycklig när jag dricker”, ”Nu eller nästa liv” och så vidare. Det kan också bli en del musikaliska överraskningar, en klassisk Wilmer X-natt helt enkelt! 

Om Wilmer X

Ren och oförfalskad kärlek till musiken har varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör dej död” för första gången.

Wilmer X tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

Nisse Hellberg, sång och gitarr
Jalle Lorensson, munspel
Thomas Holst, bas
Sticky Bomb, trummor
Janne Lindén, gitarr

Datum & tider

  • Lördag31 augusti 2024
    19:30

Inför besöket

Läs mer
Datum
31 augusti 2024

Åldersgräns18 år (13 år med målsman)

ScenMosebacketerrassen

Hålltider

Insläpp: 17.00
Konsertstart: 19.30

Mat och dryck

Välkommen att beställa dryck i någon av våra barer. Mat beställer du smidigt genom att använda QR-koden som du hittar på borden.

Det praktiska

Enligt beslut från Polismyndigheten kan vi tillåta mindre väskor, max lika stora som ett A4-papper. Slumpmässig genomgång av handväskor kan förekomma. Väskor större än ett A4 ber vi dig lämna hemma. Undantag gäller för medicinska skäl. Egen mat & dryck får inte tas med in.

Om evenemanget

Läs mer

Biljetter

Ordinarie
495 SEK
+ serviceavgift
Fira i Champagnebaren

Fira i Champagnebaren

Fira att du fyller jämnt, att ni gift er, att du kammat hem drömjobbet eller en riktigt bra deal. I Champagnebaren är det enkelt att göra kvällen till något alldeles extra. Med egen terrass och Stockholms pampigaste utsikt finns plats för upptill 100 gäster.

Ge en helkväll till någon du gillar

Ge en helkväll till någon du gillar

Världens bästa present är så klart en som upplevs på toppen av Katarinaberget. Södrans presentkort går att köpa i valörer mellan 300-5 000 kronor och kan användas för biljettköp till evenemang, i alla våra barer och som inträde till nattklubben.